image
  • 25
  • بهمن

ساختار و مراحل طراحی و اجرای نمای شیشه ای فیس کپ

ساختار نمای شیشه ای فیس کپ 5 قسمت اصلی دارد:


1- شبکه کمربندی فلزی که با پروفیل ناودانی یا قوطی ساخته شده و به سازه اصلی متصل است)
2- سازه ساخته شده از پروفیل آلومینیومی (لامل ‌ها)
3- شیشه (یا هر متریال دیگری که بتواند جایگزین آن شود)
4- لقمه های ثابت نگهدارنده شیشه که آن را روی لامل ها ثابت پیچ می کنند.
5- درپوش یا کپ های U شکل با عرض ۵ سانتی متر که در واقع روی لقمه های نگهدارنده را می‌پوشاند.
 


 

مراحل طراحی و اجرای نمای شیشه ای فیس کپ

 
1- طراحی سازه
 
طراحی سازه نمای شیشه ای فیس کپ و کلا هر نمای سازه ای دیگر، باید همزمان با طراحی معماری آن صورت پذیرد. چرا که مواردی مثل ارتفاع سقف طبقات، آکس بندی سازه اصلی بنا، ارتفاع کل بنا، بار وارد بر سازه نما، ضخامت شیشه ها و جزئیات اجرایی، تاثیر قطعی بر سازه نمای فیس کپ دارند. بدون در نظر گرفتن این موارد، احتمال بروز خطرات و متعاقبا وارد شدن خسارات جانی و مالی شدیدا افزایش می‌یابد.
 
2- اجرای زیرسازی فلزی

برای ساخت زیرسازی فلزی جهت اتصال سازه نما به سازه اصلی بنا، از دیتیل های مختلف استفاده می‌شود. معمولا کمربندی فلزی از طریق جوش به سازه اصلی وصل می‌شود. سپس یک پروفیل نبشی روی کمربند آهنی نصب شده و نهایتا براکت آلومینیومی با پیچ و مهره به نبشی وصل می‌شود.

3- ساخت سازه آلومینیومی (لامل)

ابتدا لامل های عمودی طبق نقشه های اجرایی مربوط به نمای شیشه ای فیس کپ برش داده شده و لقمه های اتصال به لامل های افقی روی آن پیچ می‌شوند. لامل های افقی نیز برش داده شده و هر گونه عایقکاری از قبل مشخص شده، به لامل ها افزوده می‌شود. نهایتا لامل های عمودی به کمربندی فلزی وصل شده و بعد لامل های افقی به آن‌ها پیچ می‌شوند.
 
۴- نصب شیشه ها

در این مرحله، شیشه ها را در قاب‌های آلومینیومی می‌گذارند. برای ثابت کردن آن‌ها نیز از فیکساتورهای آلومینومی به طور موقت استفاده می‌شود که به قاب ها پیچ می‌شوند.

۵- نصب درپوش ها

درپوش ها در واقع پوششی برای نگهدارنده های یکپارچه‌ای هستند که به صورت یکسره روی لامل های عمودی و افقی نصب می‌شوند. فیکساتورهای موقت را باز می‌کنند و نگهدارنده های یکپارچه روی آن ها پیچ می‌شوند. در آخر درپوش های نمای شیشه ای فیس کپ روی نگهدارنده ها نصب می‌شوند.